Sony maakt opvolger voor Tablet S (IFA 2012)

2012-08-29 23:27:10

Sony heeft de opvolger gepresenteerd van de Tablet S. Deze tablet wordt de eerste tablet in de Xperia-lijn.

De Xperia Tablet, zoals de nieuweling genaamd is, heeft nog steeds een scherm van 9,4 inch én zijn wigvormige uiterlijk, maar is wel een stuk dunner in vergelijking met zijn voorganger. Waar de Tablet S op z'n dikste punt nog 20,6 mm was, is dit bij de Xperia Tablet slechts 11,85 mm.

In het toestel is een Tegra 3-soc van 1,3 GHz te vinden, bijgestaan door 1 GB RAM en 16, 32 of 64 GB opslagcapaciteit. Alles wordt voorzien van voeding door een batterij van 6000 mAh, welke 10 tot 12 uur stand zou moeten kunnen houden.

De behuizing van de nieuwe tablet is gemaakt van aluminium, spatwaterdicht en biedt ruimte voor een 8 megapixel-camera achteraan en eentje van 1 megapixel vooraan, een SD-kaartlezer (niet enkel microSD) en een infraroodverzender zodat je de Xperia Tablet ook als afstandbediening kan gebruiken.

Softwarematig kan de tablet rekenen op Android 4.0, maar een update naar Jelly Bean zou volgen als al Sony's aanpassingen ook op die versie werken. De aanpassingen gaan van applicaties om media af te spelen, tot een guest mode, waarmee verschillende gebruikersprofielen kunnen worden gemaakt.

Voor de tablet zullen diverse accessoires beschikbaar zijn, zoals een schermcover die ook als toetsenbord zal kunnen dienen of een kabel om beeld over HDMI te kunnen sturen.

De Sony Xperia tablet moet begin september beschikbaar zijn in de 16 GB-versie voor €399. De versie met 64 GB wordt binnen 2 tot 3 weken verwacht voor €599.

Sony Xperia Tablet

Reacties

Laat een reactie achter




Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties