Meer details Nexus-tablet gelekt

2012-05-30 23:51:03

Er zijn meer details over de Nexus-tablet gelekt. Zo zou het quasi zeker zijn dat het 7-inch grote toestel over een nieuwe Android-versie zal beschikken.

Nexus 7De oorsprong van de nieuwe details zijn te vinden in de database van Rightmark Benchmark. Daarin is een "Google Asus Nexus 7" verschenen met een (quadcore) Tegra 3-processor. De naam bevestigt alvast de geruchten dat het toestel door Asus geproduceerd wordt, in opdracht van Google.

De "7" staat hierin vermoedelijk voor de grootte van het scherm en ook de resolutie is gekend.

Het meest interessante is wat niet getoond wordt. Android Police heeft de rauwe data kunnen inkijken, en daarin staat ook het buildnummer van de software. Hieruit blijkt dat de Nexus 7 Android Jelly Bean zal gaan draaien, een release die als versienummer 4.1 zal krijgen. De software waarmee getest werd, werd op 21 mei gecompileerd.

Dergelijke gegevens kunnen uiteraard altijd vervalst worden, maar het lijkt aannemelijk dat er momenteel testen met een nieuwe tablet gebeuren. Van 27 tot 29 juni is er immers Google I/O, waar de Nexus 7 zou worden voorgesteld.

Reacties

Laat een reactie achter
Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties