Google brengt dit jaar nog vijf Nexus-toestellen uit

2012-05-19 08:16:31

Google zou met vijf fabrikanten in de weer zijn om Nexus-smartphones op de markt te brengen. Deze zouden allen dit jaar nog op de markt moeten komen en Android Jelly Bean gaan draaien.

Bronnen bij Wall Street Journal beweren dat Google dit jaar nog vijf Nexus-smartphones van vijf verschillende fabrikanten zou gaan uitbrengen. Google zou ook de intentie hebben om de toestellen zelf te gaan verkopen via hun webwinkel.

Een Nexus-toestel laten ontwikkelen door verschillende fabrikanten is een flinke stap voor de internetgigant. Normaal gezien komt er per Android-versie slechts één introductietoestel uit. Google lijkt hiermee vooral de tussenstap langs de providers te willen overslaan, waardoor updates sneller uitgebracht zouden kunnen worden, al heeft de update naar Android 4.0 op de Nexus S bewezen dat dit niet altijd het geval is. Een tweede reden zou kunnen zijn dat fabrikanten op deze manier sneller toegang krijgen tot vroege broncode, waardoor ze sneller toestellen met het nieuwe besturingssysteem kunnen uitbrengen.

Naast de Nexus-smartphones, zou Google ook samen met Samsung werken aan een tablet met Samsungs Exynos 5-processor. Een bewijs hiervan zou gevonden zijn in een stuk broncode van Android. Meer info hierover verwachten we eind juni, op Google's I/O-conferentie.

Reacties

Laat een reactie achter
Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties