Eerste Android-prototypes getoond

2012-05-07 21:39:39

Een ontwikkelaar heeft screenshots getoond van een van de eerste Android-versies. De software dateert van 15 mei 2007 en draait op een toestel van HTC.

In de eerste gekende Android-versie zijn al verschillende ideeën te vinden die nog steeds in Android zitten. Zo zien we de notificatiebalk, een plat hoofdmenu en een bureaublad met een klok-widget.

De allereerste Android-versie draaide op een Blackberry-achtig toestel van HTC. In het toestel zat een processor van 200 MHz en 64 MB geheugen. Het scherm had een resolutie van 320 x 480 en er was geen 3G of Wifi. Ter info: de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S III heeft een quadcore-processor van 1400 MHz, 1024 MB geheugen en een schermresolutie van 720 x 1280.

Omdat het prototype geen touchscreen had, waren er twee versie van Android in ontwikkeling. Android Sooner moest snel op de markt moest komen maar had geen touchscreen-ondersteuning. Sooner is nooit uitgebracht, maar werd overtroeft door Android Dream die wel via een touchscreen kon worden bediend. Het was deze versie die uiteindelijk op de HTC Dream, beter gekend als de T-Mobile G1, kwam.

Reacties

Laat een reactie achter

Door oczyszczanie organizmu op 25-10-2012 07:03:23

delivers the latest breaking scuttlebutt and advice on the latest apex stories, withstand, proprietorship, divertissement, diplomacy, and more. In return in-depth coverage <a href="http://http://oczyszczanie-organizmu.com.pl>oczyszczanie</a> <a href=http://oczyszczanie-organizmu.com.pl>oczyszczanie</a>
Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties