Samsung onthult de Galaxy S III

2012-05-03 23:01:20

Samsung heeft vandaag de opvolger van de populaire Samsung Galaxy S II voorgesteld. Het toestel beschikt over een quad-core processor en moet deze maand nog uitkomen.

De Samsung Galaxy S III is het nieuwe toptoestel van Samsung. Het toestel is uitgerust met een groot 4,8 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280 x 720 en beschikt over een 8 megapixel en een 1,9 megapixel-camera.

Onderhuids vinden we een quad-core Exynos-processor van Samsung zelf, die geklokt is op 1,4 GHz. Qua connectiviteit kan het toestel rekenen op Bluetooth 4.0, NFC, Wifi, Wifi Direct, 3G en in sommige landen LTE.

Om dit alles lang genoeg te kunnen gebruiken heeft Samsung een batterij van 2100 mAh toegevoegd. Het opladen van de batterij kan bovendien draadloos gebeuren.

Samsung Galaxy S III

Softwarematig draait de Galaxy S III Android 4.0 waarboven Samsung zijn eigen TouchWiz-skin heeft geplaatst. Bovendien heeft het bedrijf het toestel vol gestopt met softwarefeatures die het smartphonegebruik makkelijker moeten maken.

De Galaxy S III kan bestuurd worden met spraakherkenning. Dit start bij dit toestel al van bij de standbystand. Zelfs als je scherm uit staat kan je door een vooraf ingesteld zinnetje je telefoon laten "ontwaken", waarna je verdere instructies kan geven. Er worden acht talen ondersteund, maar Nederlands is daar nog niet bij.

De sensoren in het toestel worden zoveel als mogelijk gebruikt. Zo wordt met de camera nagegaan als je het toestel nog voor je houdt. Zolang de smartphone je gezicht "ziet", zal het niet in standby gaan. Zo kan je probleemloos een wat langere tekst lezen op je gsm, zonder telkens het scherm te moeten aanraken zodat het niet op zwart zou gaan.
Het toestel merkt ook wanneer je het weghaalt van de tafel. Stel dat je op dat moment een gesprek of een sms gemist hebt, laat het toestel dit weten door even te trillen. Zo hoef je dus niet speciaal het toestel uit standby te halen.
Nog een feature waarvoor de sensoren gebruikt worden vinden we bij het bellen. Je hoeft niet meer specifiek de opdracht te geven om te bellen. Open je contactpersoon en houd de telefoon aan je oor en de Galaxy S III belt automatisch die persoon op.

  Samsung Galaxy S III  

De sociale functies van het toestel werden ook verder uitgediept. Zo is er een functie aanwezig die je vrienden op een foto automatisch herkent en de foto desgewenst meteen doorstuurt naar deze personen. Ook andere manieren om content te delen zijn aanwezig.
Google introduceerde in Android 4.0 al Android Beam, waarmee links en tags via NFC konden worden uitgewisseld door twee toestellen tegen elkaar te houden. Samsung heeft hier bovenop S Beam gebouwd. Initieel wordt nog steeds NFC gebruikt, maar wanneer twee toestellen tegen elkaar worden gehouden, starten deze nu een verbinding op via Wifi, waardoor ook foto's en video kunnen worden doorgestuurd.

De foto's en video's kunnen worden gemaakt met de 8 megapixel camera achteraan of het 1,9 megapixel-exemplaar vooraan. Ook met de camera vooraan zouden HD-beelden moeten kunnen worden geschoten. Een nieuwe functie in de camera-applicatie is Best Photo, waarmee de camera snel tot 20 foto's na elkaar neemt en de beste foto voor je selecteert.

Lang wachten op de Samsung Galaxy S III hoef je niet meer te doen. Op 29 mei zou het toestel in Europa beschikbaar moeten zijn. Een richtprijs is tot op heden nog niet bekend, maar aangezien het toestel vooral een concurrent lijkt te zijn voor de HTC One X, verwachten we een richtprijs rond de €550.

Reacties

Laat een reactie achter
Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties