Asus Padfone: een smartphone in een tablet

2012-02-29 13:01:10

Asus toonde op MWC een werkende versie van zijn Padfone, een smartphone die je kan wegstoppen in een schermbehuizing, zodat hij ook als tablet te gebruiken is.

Wat Asus op het Mobile World Congress toonde is op z'n minst een unieke combinatie te noemen. Het hart van de combo is de Padfone, een smartphone die niet moet onderdoen voor deze van concurrerende merken. Het is een dun, licht toestel met een scherm van 4,3 inch en een resolutie van 960 x 540 pixels. De Padfone kreeg een S4-soc, een dualcore-processor van 1,5 GHz bijgestaan door een grafische chip. Aan de zijkant van de Padfone zit een USB- en een HDMI-aansluiting die o.a. gebruikt worden om het toestel aan te sluiten op het tablet-scherm. Het toestel draait Android 4.0.

De tablet, officieel: de Tabfone Station, is eigenlijk niet meer dan een scherm en een batterij. Het scherm is 10,1 inch groot en heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Achteraan de Tabfone Station zit een luikje waarin je de Tabfone kwijt kunt. Door dit hele ontwerp is de tablet wel een stuk dikker en zwaarder dan de gemiddelde tablet.

Programma's die openstaan op je smartphone zullen gewoon verder blijven werken op groot scherm als de smartphone gedockt is. Asus maakt zich sterk dat de top 100 programma's geen problemen zullen ondervinden. Als er toch problemen zouden opduiken, moet de applicatie even herstart worden.

Onderaan de tablet zit een speciale connector waar een toetsenbord op past, net zoals bij de Transformer-serie. Helaas is deze connector net iets anders waardoor de toetsenborden niet uitwisselbaar zijn.

Aangezien je je smartphone volledig kwijt bent eens hij in het Station zit, moest Asus een oplossing bedenken voor inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Hiervoor heeft het bedrijf een speciale optionele stylus ontwikkeld. Deze beschikt over een microfoon en een speaker en kan dienst doen als Bluetooth-headset voor telefoongesprekken.

Asus Padfone

Wanneer en voor welke prijs de Padfone (en toebehoren) beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend.

Reacties

Laat een reactie achter
Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties